delfin

MUZEUL DE ŞTIINTE ALE NATURII

O atracție a orașului o reprezintă Delfinariul, construit în 1972 alături de Planetariu și Observatorul Astronomic, cărora li s-a adăugat mai târziu microrezervația. Acesta a fost primul complex de acest gen din SE Europei.
Dacă iniţial aici au fost dresaţi delfini din specia Tursiops truncatus ponticus, veteranul Mark fiind capul de afiş pentru 31 de ani, în anul 2010 au fost aduşi de la Beijing Aquarium trei delfini din specia Tursiops truncatus, delfini care trăiesc în Atlanticul de sud, care după un program de acomodare au început să umple tribunele cu 300 de locuri ale delfinariului.
Microrezervaţia sau micro Delta care se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 6 hectare din care 2 hectare de luciu de apă adăposteşte peste 170 de exemplare în cea mai mare parte specii din zona Deltei Dunării (pelicani, lebede negre, căprioare, cerbi, porci mistreţi) dar şi animale de pe alte continente (zebre, lame).
Expoziția de păsări exotice reunește peste 150 de exemplare din diverse puncte ale globului, precum și specii din Europa, Asia, Africa, Australia, Noua Guinee şi America de Sud.
Planetariul dispune de o cupolă cu diametrul de 8 m şi o capacitate de 80 de locuri, de unde se pot admira stele (aproximativ 5000), planete, luna, constelaţii, comete, meteori, Sistemul Solar mişcarea de revoluţie a planetelor din Sistemul Solar etc. Planetariul reprezintă o atracție atât pentru copiii, cât și pentru adulți.
Observatorul astronomic are un diametru de 5m şi adăposteşte Telescopul cu oglindă tip Cassegrain, care are diametrul de 150mm, distanţa focală reală 900mm, echivalentă 2250 mm, iar grosismentul max=360X.

Lăsaţi un comentariu

Back to Top